Visbouillon

Posted on april 6th, 2012 ยท Posted in Recepten
  • 1 kilo vis graten ( liefst van grietbot, tarbot, schar, tong)
  • 2 uien gepeld en grof gesneden
  • blaadjes van 2 soepselder
  • 5 champignons in schijfjes
  • 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 peterseliesteeltjes, 1 eetlepel peperkorrels,
  • 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zout, 1 citroen a vif (zonder schil)
  • 2 dl witte droge wijn
  • 5 liter water

Hak de vis graten in grove stukken, spoel deze schoon onder koud stromend water.

Fruit de uien aan in boter zonder te kleuren, voeg de visgraten toe en laat onder
deksel ongeveer 5 min stoven.

Voeg daarna alle benodigdheden toe en laat het 20 min trekken zonder deksel,

Schep het schuim eraf.

Zeef de bouillon door een fijne zeef en laat het afkoelen.

De visbouillon is klaar voor gebruik.