Kalfsfond

Posted on april 6th, 2012 · Posted in Recepten
  • 2 kilo kalfs botten
  • 2 uien, 2wortels, 2 soepselder stengels (alles grof gesneden)
  • 2 laurierblaadjes, 2 takjes tijm, 2 peterseliesteeltjes, 1 eetlepel peperkorrels,
  • 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel zout
  • 100 gram tomaten puree
  • 6 liter water

De kalfsbotten aan kleuren in de oven op braadslede, na 10 min de groenten en
tomatenpuree erbij doen en nog 5 min laten verder kleuren.

Alles in grote ketel doen en het aanbaksel in de braadslede met een beetje water
losweken en dan in ketel doen.

Voeg daarna de rest van de benodigdheden toe en breng aan de kook.

Laat langzaam koken ongeveer 8 à 10 uur.

Zeef de fonds door een fijne zeef en laat het afkoelen.

De fonds is klaar voor gebruik.